adventure diving phuket - thailand

Friluftsliv i Phuket!

Kanotutflykter

Den här är en av de populäraste dagsutflykterna i Phuket och med all orsak. Det finns inget bätter sätt att  bekanta sig med de mystiska bergsformationerna, floran och faunan i Phang Nga Bay än att sakta paddla genom dess grottor och laguner med en havskanot. Vänligen akta Dig för billiga alternativ efetrsom Du bara får vad Du betalar för: undermålig service, dålig information och osäkra kanoter kan spoliera Ditt nöje. Hör Dig för i hotellets recetion eller kontakta: Pang Ngha Eco Tourism, tel: 219042, fax: 234574 eller besök deras webbsida.  www.Seacavecanoe.com


Båtkryssningar

Toppenupplevelsen i Phang Nga Bay är en kryssning över natten - då upplever Du de bästa tiderna på dygnet  - tidig morgon och solnedgången i denna havsbergens underbara värld. Charterbåtar med kapten och besättning, måltider med färsk fisk och skaldjur från lokala fiskarbåtar finns att hyra. Den stora båtagenturen Thai Marine Leisure (TML) hittar den rätta båten för Dig.


Fjärilsfarm och akvarium

Om Du är intresserad av djungelns och havets färgprakt är denhär "Farmen" något för Dig. Fjärlar i en stor  öppen flyggård, revfiskar i öns bästa akvarium och insekter Du knappast skulle se, ens på en promenad i skogen eller mangrove träsken. Beläget i staden Phukets norra ända kna detta ställe vara svårt att hitta, så ta en karta med Dig och ta tid på Dig och följ skyltarna. Öppet från till 17.30. Tel 215 616


Elefantturer

Arbetselefanter är nuförtiden engagerade i turistindustrin överallt i Thailand och elefantläger finns vid alla  vägar som leder från strandområdena. De bästa stigarna finns söder om Kata där utsikten från de höga  kullarna är fantastisk och det är mindre människor. Phuket baserade Siam Safari (tel 280 116) deltar i  "Elefant hjälp projektet" eftersom man känner oro för hur elefanterna behandlas. Man samlar in pengar för medicinsk hjälp och håller reda på Phukets 172 elefanter.


Lär Dig dyka

Vattnen runt Phuket är bland de klaraste, varmaste och lugnaste i världen. Under ytan öppnar sig en underbar  färgsprakande värld av koraller och marint liv. Lägg till detta undervisning av världsklass till bottenpriser och Du har ett av världens bästa ställen att lära Dig dyka. Om Du någonsin drömt om att pröva på  udervattensvärlden så är detta platsen. Seriösa dykare vet att Phuket och dess omgivning är ett av världens bästa ställen för undervattensäventyr. En liten varning: ifall Du vill komma tillbaka vänligen behandla naturen, i synnerhet korallerna, med den respekt den förtjänar så att den kan välkomna Dig igen när Du  kommer åter. På detta sätt är Du med om att bevara reven för kommande generationer och gör Ditt följande besök lika njutbart.


Golf

Phuket har fyra golfbanor som håller internationell klass: Blue Canyon (tel: 327 440); Banyan Tree (tel: 324  358); Phuket Country Club (tel: 321 039) och Loch Palm (tel: 321 930). All har kunniga caddies och rikligt med  förfriskningar står till buds efter det 18. hålet.


Gibbon projektet

Det har sina risker att återbörda djur ur fångenskap till naturen, men Gibbon projektet tar sin uppgift på  allvar. Det är mycket möjligt att det här projektet med världens minsta apaart blir det första som lyckas. Försöken att lära dehär graciösa trädklättrande aporna att trivas och överleva i frihet är lovvärt. Mycket av arbetet är öppet för publik och projektet är definitivt värt ett besök och ekonomiskt understöd.


Turer på egen hand

Om Du vill se så mycket av Phuket som möjligt är dte bäst att hyra en motorcykel eller bil. Ön är stor och  många vackra stränder och intressanta platser går ej att nå med allmänna fortskaffningsmedel. Den första turen lönar sig att göra längs västkusten till Phukets större (och mindre undangömda) stränder. Jeepar, bilar och motorcyklar finns det rikligt av, men för Din egen säkerhet håll Dig till företag med gått rykte.


Trekking och forsfärder

Det förekommer en del trekking på ön, men forsfärderna är begränsade till några små snabbt flytande floder i  Phang Nga. Djungeln på Thai-Malay halvön är en av de botaniskt artrikaste i världen och definitivt värd  besväret att uppleva. Ytterligare information: Phuket Trekking Club Co. Ltd, tel: 341 453, Phuket Sea and  Land Co., Ltd (tel 222 900), hotellets reception eller någon större researrangör.


Hat Bang Sek och Hat Khao Lak

Stränderna Bang Sek och Khao Lak ligger 75 respektive 90 kilometer norr om ön Phuket. Hat Bang Sek är en enorm snadstrand i skuggan av casaurina träd. Under högsäsongen växer ett stort antal små matstånd diskret upp på stranden. Det sägs att den rostade fisken man får köpa på stranden är den bästa i Thailand.  Det är i allmännhet litet folk på stranden, havet är mycket rent och atmosfären behaglig.

Hat Khao Lak är en aning stenigt, men dess fördel är ett stort rev, en kort båtfärd utanför stranden, som är idealiskt för snorkling. Man kan hyra bungalows och det ordnas också utfärder till de närbelegna Similan och Surin ögrupperna.


Krabi

Det här området österom Phuket och dess klippväggar och otroligt vackra stränder är numera ett populärt  utlfyktsmål. Ifall Du har tid rekomenderas ett besök. Du kommer dit antingen med hyrd bil eller två båtfärder via Phi Phi. Den mest berömda delen av Krabi, en halvö helt isolerad av klippor nås enbart med båt.


Phukets nattliv

Phuket FantaSea

Gruppen bakom den framgångsrika Safari World i Bangkok har skapat en unik park med kulturtema på öns  västkust vid Kamala Bay. Phuket FantaSea tar Dig på en resa genom tid och historia genom välgjorda  montrar, montage och en spektakulär kvällsshow. Upplevelsen består av en sammanblandning av gamla Thailändska traditioner, toppteknologi, cirkusakter, elefanter som försvinner, elduppvisningar och vatteneffekter, för att bara nämna en liten del av vad det är fråga om. Biljetten inkluderar hela showen och en middag på Royal Feast Buffet, världens största med plats för 4000 personer. Mera information får Du på deras websida  http://phuket-fantasea.comeller per telefon 076-385000 (60 linjer). De flesta hotel erbjuder ett besök på Phuket FantaSea, inklusive transport, fråga i receptionen.


Simon Cabaret

En världberömd nattklubb med vackra skådespelerskor som egentligen inte är kvinnor - Du kommer dit avslappnad och går därifrån förundrad.


Thai boxning

Thaiboxning är en populär sport i Phuket och har, precis som i Bangkok, blivit en turistattraktion. Matcher ordnas varje fredag kväll på Sapan Stadion.


Shopping

Om Du är intresserad av hantverk, textilier, ädelstenar, kläder och snart sagt allt annat, så behöver Du inte  söka längre - allt finns att köpa i Phuket. Det finns alldeles för många inköpställen för att nämna dem här, men lågsäsongen bjuder på goda priser över hela ön, i synnerhet i större supermarkets och butiker.


Största delen av informationen ovan har tagits ur den berömda "Phuket Magazine", utgiven av ARTASIA Press, Tel: +66 2 8613360  www.aapress.net


dykning i phuket din dykbas dykutflykter dyksafari
PADI kurser CMAS hotel - bungalows phuket din ö din värd
extra service phuket information dykställen
länkar rumpriser dykningspriser undervattens foto
flyg - online

Poseidon Diving - Atlas Dive Resort, 14 Vised Road, Rawai, TH-83130 Phuket - Thailand
Tel.: +66 76 381286, 383221, Fax: +66 76 381279
e-mail:dyk@poseidondiving.com
copyright: klaus orlik 2000